Winans sluit zich aan bij Wessels Bouwgroep

W

Winans Dakwerken uit Blokzijl sluit zich aan bij Wessels Bouwgroep. Met de toevoeging van Winans vergroten we de kennis en onze slagkracht op het gebied van aanleg en onderhoud van vlakke daken. De overname past binnen onze strategische doelstelling om onze positie als toonaangevende partner voor gevel en dak in de bouw verder te ontwikkelen.

“Door deze overname zijn we nog meer in staat onze klanten te ondersteunen op het gebied van dakgerelateerde werkzaamheden en vraagstukken. Hiermee kunnen we onze positie als all-round partner voor alle werkzaamheden rondom de buitenschil verder versterken”, vertelt Erwin Wessels, algemeen directeur en mede-eigenaar van Wessels Bouwgroep.

Harjo Wind, die aanblijft als Algemeen Directeur van Winans, zegt: “Ik ben erg enthousiast over de kansen en mogelijkheden die deze overname biedt voor onze klanten en werknemers. De chemie met Wessels Bouwgroep en haar mensen is erg goed. Dit waren voor ons erg belangrijke overwegingen bij de keuze over waar we ons mooie familiebedrijf zouden onderbrengen.”

Over Winans

Winans is in 1993 opgericht door Klaas ten Napel, Harjo Wind en Ferdie Prins. In 2010 betrekt het onder de leiding van Klaas en Harjo haar huidige pand in Blokzijl. Klaas is met pensioen en Harjo is – en blijft – de algemeen directeur. Hij wordt hierin bijgestaan door Irma ten Napel die enthousiast uitkijkt naar haar werkzaamheden binnen Wessels Bouwgroep.

Met ruim 30 enthousiaste en vakkundige medewerkers werkt Winans aan duurzame oplossingen en projecten in nieuwbouw (bitumen en kunststof), renovatie (verduurzaming en vernieuwing) en onderhoud (o.a. keuringen). Enkele tot de verbeelding sprekende voorbeelden zijn: het dak op het museumplein in Amsterdam, het RIVM hoofdkantoor in Utrecht, EMA in Amsterdam en de rechtbanken in Lelystad en Zwolle.

Winans is VCA gecertificeerd, lid van brancheorganisatie VEBIDAK, is een erkend Derbigum verwerker, erkend leerbedrijf en in bezit van het Safety Culture Ladder-certificaat.

Winans zal als zelfstandig bedrijfsonderdeel voortbestaan binnen Wessels Bouwgroep. Waarbij, ondanks nauwe samenwerking met de onderdelen uit Wessels Bouwgroep, de zelfstandigheid, het familiale karakter en het ondernemerschap centraal blijft staan.

 

Aanpakker in de bouw, wij zijn op zoek naar jou. Bekijk onze vacatures en wie weet word jij onze nieuwe collega. 

 

Bekijk meer projecten