" Verder denken, verder kijken is wat ons kenmerkt bij Wessels Bouwgroep.


- Gert-Jan, Voorman

V

Gert-Jan is als meewerkend voorman het dagelijkse gezicht op de bouwplaatsen van Wessels Bouwgroep. Voor Gert-Jan kent de bouw na 23 jaar geen geheimen meer. Werken met handen en hoofd is hem wel toevertrouwd. Gert-Jan weet wat zijn team nodig heeft om het werk goed uit te voeren. Van timmerman werkte hij zich op tot meewerkend voorman. “Dat is typisch Wessels Bouwgroep: als ze groei in je zien en je wilt leren, dan krijg je hier de kans voor.”  

’s Ochtends vroeg vindt in de communicatiekeet op de bouwplaats de start van de dag plaats. Gert-Jan bespreekt de instructies en planning met alle voorlieden. Hij loopt vervolgens zijn rondje, controleert de werkzaamheden en stuurt bij als dat nodig is. Samen met het team zorgt hij ervoor dat grote bouwprojecten vlekkeloos verlopen. Zelf meewerken doet hij ook, misschien soms wel iets te veel. “Dat is mijn valkuil”, lacht de Nunspetenaar. “Ik kijk altijd waar ondersteuning nodig is. Voor de hoofduitvoerder en andere bouwpartijen ben ik het aanspreekpunt. Regelmatig heb ik dan ook  overleg. Ook ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit, veiligheid, uren en materialen.”

Verder kijken, verder denken
Gert-Jan komt uit een bouwfamilie en wilde altijd al met de handen werken. Zijn vader was schilder, maar hij koos voor het timmermansvak. Via het leerlingstelsel kwam hij in 1999 bij Wessels Bouwgroep terecht. Hij is een echte vakman en leermeester. Niet alleen beheerst hij de traditionele technieken, hij heeft altijd opengestaan voor vernieuwing. Vanwege zijn gedrevenheid en kennis van het bouwproces zag Wessels Bouwgroep een voorman in hem. Ook opdrachtgevers zien Gert-Jan als meedenkende, zelfstandig werkende vakman maar wat graag op de bouw komen. “Verder denken, verder kijken is wat ons kenmerkt bij Wessels. Dat doen we als gespecialiseerde onderaannemer dan ook al in het voortraject. We controleren tekeningen en zijn continu gericht op veilig werken, het toepassen van nieuwe technieken en modern materiaal. Bovendien zijn we als voorman altijd aanwezig, wat prettig is voor de uitvoerders.”

Vrijheid en vertrouwen
Goede resultaten leiden bij Wessels Bouwgroep tot meer vrijheid en vertrouwen, is de ervaring van Gert-Jan. “De verantwoordelijkheid bouw je in de loop van de jaren op. Er heerst een prettige, open sfeer in de organisatie en dat werkt prettig.

Waar ik trots op ben? Het woningbouwproject Holland Park in Diemen, dat erg goed is verlopen. Het was een project met 304 wooneenheden waar ik 60 mensen aan het werk had.
Als je weet wat je kan en je mag alles zelf regelen en samen iets moois neerzetten, dan geeft dat een heel goed gevoel!”

 

Samenwerken met aanpakker Gert-Jan?
Bekijk dan snel deze vacature.

Verder denken, verder kijken is wat ons kenmerkt bij Wessels Bouwgroep.

Geïnteresseerd in één van onze vacatures, of open solliciteren?

NEEM CONTACT OP MET DE HRM afdeling van Wessels Bouwgroep


0544 - 375 647


    Of laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

    Velden met een '*' zijn verplicht in te vullen

    cv uploaden (niet verplicht)