" We weten wat we aan elkaar hebben.


- Eric & Eddy, Metselaars

M

“Samen bouw je beter!”
– Metselaars Eric (53) en Eddy (60)

Ze kennen elkaar al 30 jaar en samen hebben ze ruim 70 jaar ervaring. Eddy en Eric zijn echte bouwmaatjes. Twee doorgewinterde mannen die van aanpakken weten en van een geintje houden. Sinds 2017 werken ze samen bij Wessels Bouwgroep. De samenwerking bevalt de metselspecialisten zo goed, dat ze niet meer anders willen.

Eric komt uit Varsselder en Eddy uit Ulft. Elke dag rijden ze samen en staan samen op de bouwplaats. Op kleine en grote projecten. Sinds begin vorig jaar werken ze op hetzelfde woningbouwproject van 400 woningen in Wageningen. Geen repeterend werk, maar diverse woningen met verschillende bouwstijlen, kleurstellingen en metseltechnieken. In de afgelopen vijf jaar hebben ze samen voor Wessels aan veel woning- en appartementencomplexen meegebouwd. “Van een klein woningbouwproject in Winterswijk waar we alles zelf geregeld hebben tot een hotel bij het station in Arnhem waar we tientallen meters ronde muren hebben gemaakt”, vertelt Eddy. “We hebben samen al heel wat moois neergezet.”

Echte maatjes
Zeventwintig jaar werkten ze voor een kleine aannemer tot ze tijdens de crisis zonder werk kwamen te zitten. Af en toe werkten de maatjes samen via het uitzendbureau tot ieder een andere kant opging. Eddy begon in 2015 met twee andere oud-collega’s bij Wessels. “Het werken op een woningbouwproject was eerst even wennen. Je werd in het diepe gegooid en dan duurt het even voordat je de slag te pakken hebt. We werkten met z’n drieën als maatjes. Dat was niet heel praktisch. We werken vanuit hoekprofielen naar elkaar toe en dan is de afstand tussen elkaar beperkt. Op een gegeven moment zochten we er iemand bij. Toen heb ik Eric benaderd. We hebben immers altijd prettig samengewerkt en contact gehouden.” Eric had net een vaste baan bij een timmerfabriek, maar zat er niet helemaal op zijn plek. “Ik ben een echte bouwvakker en wilde op de bouw zijn. Dus ik ging in gesprek met de bedrijfsleider van Wessels. Hoewel ik niet direct een vast contract kon krijgen twijfelde ik geen moment. Het was ‘now or never’. Ik had nooit verwacht dat ik nog in de bouw terecht zou komen, maar ik heb er nooit spijt van gehad.”

Aandacht
Het duo is erg tevreden met Wessels Bouwgroep als werkgever. “Waar we bij een kleine aannemer veel zelf moesten regelen, wordt dat bij Wessels voor je gedaan”, zegt Eric. “Als we ’s ochtends aankomen, staat alles al klaar. Van steigers tot materialen. Ook wordt er naar je geluisterd als je verbeteringen hebt. Daar wordt ook echt wat mee gedaan. Je hoeft nergens mee te zitten. Ja, ik heb het goed naar mijn zin en heb variatie genoeg in mijn werk. Elke keer is het anders.” Eddy knikt: “Ondanks dat het bedrijf groot is, is iedereen gewoon gebleven en maken de leidinggevenden en directie tijd voor je. Ze komen een praatje maken op de bouw en hebben persoonlijke aandacht. Wat ze zeggen, komen ze na. Dat vind ik erg belangrijk. En presteren we goed als bedrijf, dan krijg je een beloning.”

Aan één woord genoeg
Werkplezier vinden Eddy en Eric het belangrijkst. Dat halen ze uit de diversiteit van de projecten en de contacten met elkaar en andere collega’s. Eric: “We kennen elkaar door en door en vullen elkaar aan. Het is hard werken, maar we maken ook tijd voor een geintje en lachen veel. We hebben tijdens het werk vaak aan één woord genoeg.” Eddy vult aan: “Je voelt elkaar aan. Dat overlegt makkelijk, we hebben dezelfde humor en interesses. Ja, als het aan mij ligt, maak ik mijn tijd bij Wessels wel vol!”

 

Samenwerken met deze aanpakkers?
Check openstaande vacatures »

We weten wat we aan elkaar hebben.

Geïnteresseerd in één van onze vacatures, of open solliciteren?

NEEM CONTACT OP MET DE HRM afdeling van Wessels Bouwgroep


0544 - 375 647


    Of laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

    Velden met een '*' zijn verplicht in te vullen

    cv uploaden (niet verplicht)