" Ik zorg ervoor dat alles optimaal en veilig verloopt.


- Tonnie, Kraanmachinist

K

Zet Tonnie op een groot woningbouwproject en hij zorgt voor een vlot en soepel proces. Als geen ander weet de kraanmachinist hoe hij bouwmaterialen en -onderdelen met de mobiele torenkraan op de gewenste plek krijgt. Nauwkeurig, zelfstandig en veilig werken, dat ligt hem wel. Valt er even niets te hijsen? Dan helpt hij met timmerwerkzaamheden. Tonnie houdt van de afwisseling in zijn werk. “Op deze plek kom ik tot mijn recht!”

Tonnie is een echte praktijkman. Ondanks een mavo-advies koos hij in zijn jeugd voor LTS bouwnijverheid. “Ik was niet zo van het leren. Techniek vond ik interessant.” Ik werkte als timmerman bij diverse bouwbedrijven in de Achterhoek en hoorde via een andere timmerman dat Wessels timmerlieden zocht. Dus ik besloot te solliciteren. Ik ben in 1992 begonnen en daar heb ik nooit spijt van gehad. Ik kreeg de mogelijkheid een opleiding te volgen als machinist en werk nu al ruim twintig jaar als kraanmachinist en timmerman.”

Tussen de mensen
In zijn huidige functie heeft Tonnie volledig zijn draai gevonden. Als kraanmachinist komen de logistieke organisatie en techniek samen. “Je hebt invloed op het bouwproces, moet weten waar je mee bezig bent en zelfstandig kunnen opereren. Vooruitkijken, wat heb je wanneer en waar nodig? Ik draag verantwoordelijkheid voor een veilig en optimaal proces. Dat vind ik leuk. De Spierings torenkraan bedien ik radiografisch. De hele dag in een cabine zitten, is niets voor mij. Nee, zet mij maar aan de grond tussen de mensen, meewerken en de voortgang controleren.” Een vliegende keep als timmerman op plan Nieuwmarkt in Lichtenvoorde, de volledige verantwoordelijkheid als kraanmachinist op een woningbouwproject in Lent, Tonnie draait er zijn hand niet voor om. “De variatie in plekken, verantwoordelijkheden en projecten maakt het altijd weer uitdagend. Als alles aan het eind van de dag zonder problemen is uitgevoerd, ben ik een tevreden man!”

Medewerkers maken het verschil
Zonder goed personeel heeft een bedrijf geen bestaansrecht. Dat beseft Wessels Bouwgroep zich maar al te goed, is de ervaring van Tonnie. Niet voor niets werkt hij er al bijna 30 jaar. “Directeur Erwin Wessels zegt regelmatig: ‘We zijn groot geworden door onze medewerkers’.  En dat merk je! Ondanks de grootte van dit bedrijf, ben je in eerste plaats een mens, een collega. Er is tijd en aandacht voor elkaar, voor teamactiviteiten, ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. De lijnen zijn kort, de sfeer is goed en plezierig. Ik wissel niet snel van werkgever. Je bouwt een band op in al die jaren en dat werkt heel prettig. Het is ook fijn dat alles goed geregeld is op het werk. En heb je verbeterpunten of ideeën? Er is altijd een luisterend oor. Ja, bij Wessels Bouwgroep kom ik tot mijn recht!”

 

Samenwerken met aanpakker Tonnie?
Check de vacature nu »

Ik zorg ervoor dat alles optimaal en veilig verloopt.

Geïnteresseerd in één van onze vacatures, of open solliciteren?

NEEM CONTACT OP MET DE HRM afdeling van Wessels Bouwgroep


0544 - 375 647


    Of laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

    Velden met een '*' zijn verplicht in te vullen

    cv uploaden (niet verplicht)