" Ik ben betrokken bij het totale proces, van aanvraag tot oplevering.


- Björn, Calculator/Werkvoorbereider

C

Regelmatig is hij in gesprek met collega’s van andere afdelingen. Of hij schuift aan tafel als co-maker bij de opdrachtgever en bezoekt de bouw. Björn is als calculator/werkvoorbereider verweven in het hele bouwproces. Van schetstafel tot en met uitvoering. Met zijn uitgebreide kennis weet hij alles van gevelbouw, materialen, materieel en prijs.

“Ik vind een bouwplaats machtig mooi”. Een brede glimlach verschijnt op Björns gezicht als we over de bouw praten. Als kind was hij al niet weg te slaan als thuis werd geklust of verbouwd. Toch zette een beroepentest hem op een ander spoor. De studie informatica was van korte duur, het bleek geen match. Bouwkunde bleek een gouden greep. “Er was geen twijfel, hier zat ik op mijn plek. Ik had minder affiniteit met de architectonische kant van de opleider. Maar tijdens mijn stage bij een aannemer wist ik het helemaal zeker: het echt zien ontstaan, dit was wat ik wilde!”

Complexe landelijke projecten
Bij een expert in geveltechniek deed Björn ervaring op als werkvoorbereider. Hele dagen achter het bureau tekeningen uitwerken, was voor hem toch teveel van hetzelfde. “Een goede vriend tipte mij over een vacature voor VM Geveltechniek. Dat leek me wel wat. Middenin het proces staan bij een plaatselijke aannemer én dichtbij huis! Toen ik op gesprek ging, verbaasde ik me over de grootte van de organisatie en de complexiteit van de projecten door heel Nederland. VM Geveltechniek was net overgenomen en Wessels had de missie marktleider in geveltechniek te worden. Dat daagde me uit. Ik wilde graag het bouwproces helpen verbreden en uitbouwen.”

Van A tot Z
Inmiddels is VM Geveltechniek dé verborgen kracht achter vele gevels in Nederland. “We komen als laatste op de bouw maar het is het eerste dat je ziet. Dat vind ik leuk”, vertelt Björn. “En mijn werk is heel divers. Als calculator werk ik aan zo’n 7 à 8 projecten per week met een korte doorlooptijd. Superleuk die diversiteit. Ik ben met het hele proces bezig en werk met iedereen samen. Zo haal ik informatie intern op en bel ik met leveranciers om geschikte alternatieven voor het beste resultaat en de juiste prijs te vinden. Ik ga het veld in, overleg intern en met de klant. We zijn een echte kennisbank. Als organisatie onderscheiden we ons doordat we alles uit handen nemen, tot en met de logistiek en een voorman op het project. Je moet dus vanaf de start nadenken over de verkoop tot en met uitvoering en oplevering. Dat maakt het uitdagend.”

Vertrouwen als co-maker
De projecten bij VM Geveltechniek en de organisatie zijn groot, de cultuur is transparant, betrokken en persoonlijk. “De sfeer is goed. We kunnen elkaar alles zeggen, geen vraag is te gek en we onderhouden nauw contact. Dat vind ik prettig. We maken mooie dingen en we weten wat we aan elkaar hebben. En als je iets heel graag wil doen, leren of proberen, dan krijg je die kans. Zo heb ik op eigen verzoek gevraagd meer naar buiten te mogen. Het helpt mij goed in te schatten wat nodig is en te finetunen op de bouw.”

De Wesselsmethode
Complexe werken op rolletjes laten verlopen en volgens klantverwachting afronden en overdragen, vindt Björn één van de leukste dingen van het werk. Samen met zijn collega’s zijn al veel mooie projecten gerealiseerd. “We zijn co-maker voor grote aannemers. Ze keren vaak terug en kiezen voor onze kwaliteit. ‘Steigerwerk volgens de Wesselsmethode’ staat er soms in opdrachten. Geweldig toch dat ze zo op ons vertrouwen. Dat maakt me trots!”

 

Samenwerken met aanpakker Björn?
Check de vacature nu »

Ik ben betrokken bij het totale proces, van aanvraag tot oplevering.

Geïnteresseerd in één van onze vacatures, of open solliciteren?

NEEM CONTACT OP MET DE HRM afdeling van Wessels Bouwgroep


0544 - 375 647


    Of laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

    Velden met een '*' zijn verplicht in te vullen

    cv uploaden (niet verplicht)