" Bij Wessels ben je geen nummer.


- Roy, Voorman

V

Als meewerkend voorman leidt Roy het team van Wessels op renovatie- en nieuwbouwprojecten. De ervaren voorman weet hoe hij met een team het werk tot een goed resultaat moet volbrengen. Hij staat het liefst met beide voeten in de klei en begeleidt een project van A tot Z. “Bij Wessels ben je geen nummer. Ze vinden het belangrijk te weten hoe het met je gaat.”

Leren was volgens Roy, geboren en getogen in Wehl, niet aan hem besteed. Hij werkt graag met de handen. Toch heeft hij een lts- en mts-diploma bouwkunde op zak en uitvoering 2. Hij werkte een aantal jaren als assistent-uitvoerder en later als uitvoerder bij middelgrote bouwbedrijven. “Daar kwam ik regelmatig in aanraking met Wessels Bouwgroep als onderaannemer”, vertelt de ervaren voorman. Achttien jaar geleden vroeg Erwin Wessels aan Roy of hij als uitvoerder bij het toenmalige afbouwbedrijf Nederland wilde komen werken. “Ik was al vrij ver in een sollicitatieproces, maar een gesprek met Erwin kon geen kwaad. Na een paar uur was ik aangenomen als uitvoerder voor afbouwbedrijf Nederland. Wessels Bouwgroep is een sociaal familiebedrijf, waar je geen nummer bent. Dat sprak mij aan.”

Aanspreekpunt
Na een jaar stopte het samenwerkingsverband met Afbouwbedrijf Nederland en Roy werkt sindsdien als meewerkend voorman. In deze functie voelt hij zich als een vis in het water. “Als voorman heb ik een mooie afwisseling tussen het aansturen van medewerkers en zelf werkzaam zijn op een project van het begin tot het eind. Ik stuur het team van eigen en ingehuurd personeel aan en werk zelf mee als timmerman of andere werkzaamheden. Ook ben ik verantwoordelijk voor de controle en planning. Dagelijks overleg ik met andere leidinggevenden op de bouw, voor wie ik het aanspreekpunt van Wessels ben.”

Veelzijdig
Momenteel werkt Roy in Hengelo op een nieuwbouwproject van 51 woningen. “De werkzaamheden met het team van metselaars, een opperman, timmermannen en pannenhangers zijn divers. Van stel-, metsel- en steigerwerk tot kappen draaien en aftimmeren. Onze projecten bevatten veel combinatiewerk. Je komt van alles tegen, hierdoor is het heel veelzijdig!” Roy is met zijn brede ervaring overal inzetbaar en werkt ook op renovatieprojecten. “Daar heb je weer met hele andere uitdagingen te maken. Elke woning is anders en de communicatie met bewoners is erg belangrijk.”

Persoonlijke interesse
Nuchter, sociaal en betrokken, zo omschrijft Roy Wessels als werkgever. “Er worden veel gezellige bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd en er is volop ruimte voor eigen initiatief. We hebben regelmatig voorliedenoverleg. Je kunt je eigen ideeën en verbeterpunten op tafel leggen en daar wordt naar geluisterd. Ook de directie en bedrijfsleider laten geregeld hun gezicht zien op de bouw. En hebben ze je een tijdje niet gesproken, dan bellen ze je op om te horen hoe het gaat.’

Aantoonbare kwaliteit
Een echte bouwer, die veel kennis en ervaring in eigen huis heeft. Een bedrijf met aandacht voor arbeidsomstandigheden en kwaliteit. Roy twijfelt geen moment als we hem vragen naar echte Wessels-kenmerken. “We beschikken als een van de weinige bouwbedrijven over eigen hefsteigers. En ons metselwerk is gedetailleerd en complex. Hier zijn we groot mee geworden. Het tempo waarin we werken en de kwaliteit liggen hoog. Als voorman moet je de kwaliteit goed in de gaten houden en kunnen aantonen. Dat betekent dat ik dagelijks keuringen uitvoer en verstuur naar opdrachtgevers. Daarbij werk ik via de app Masters in Progress. We zijn KOMO-gecertificeerd, het helpt ons onze processen optimaal te laten verlopen. Bij Wessels lopen we in dergelijke ontwikkelingen voorop. Superfijn om bij een innovatieve bouwer te werken!”

 

Samenwerken met aanpakker Roy?
Bekijk dan snel onze vacatures.

Bij Wessels ben je geen nummer.

BEKIJK ONZE VACATURES
Geïnteresseerd in één van onze vacatures, of open solliciteren?

NEEM CONTACT OP MET DE HRM afdeling van Wessels Bouwgroep


0544 - 375 647


    Of laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

    Velden met een '*' zijn verplicht in te vullen

    cv uploaden (niet verplicht)