" Ik krijg veel vertrouwen en vrijheid in mijn werkzaamheden


- Rochelle, Projectadministrateur

P

Rochelle Kuiperij is als projectadministrateur financieel en administratief sparringpartner van de projectleiders bij Wessels Bouwgroep. Samen met het financiële team zorgt ze voor inzicht en overzicht van de projecten. Ervaring en een gerichte opleiding had ze niet toen ze begon, de wil wel. En het bedrijf paste bij haar. “Ik sta open voor nieuwe dingen en herken kansen. Ook vind ik het leuk om processen sneller en slimmer te maken en me te ontwikkelen. Daarvoor krijg ik bij Wessels Bouwgroep de ruimte.”

Als projectadministrateur bij Wessels Bouwgroep zorgt Rochelle voor een juiste en tijdige projectadministratie. Ze verwerkt in- en verkoopfacturen en uren van in- en externe medewerkers,  maakt inkooporders en afrekenstaten en bewaakt Wka-gerelateerde zaken. Hiermee kan de projectleider optimale besluiten nemen en grip houden op het bouwproces. Indien nodig voert ze overleg met de voormannen en projectleiders. Daarbij heeft ze oog voor verbeteringen en neemt ze initiatief bij onjuistheden of wijzigingen. “Ik maak projecten van het begin tot het eind mee en bewaak de budgetten en het proces. Dat vind ik interessant. Daarbij heb ik veel contact met diverse collega’s en leveranciers en draag ik eraan bij dat projecten goed lopen.”

Ontdekkingsreis
Rochelle heeft geen financiële achtergrond. Sterker nog, ze was in eerste instantie niet zo dol op cijfers. Met een voorliefde voor sport koos ze voor een sportopleiding. Haar eerste baan bleek niet bij haar te passen. Maar wat ga je dan doen? “Ik heb een brede interesse, vind veel dingen interessant en wil graag van alles ontdekken. Tijdens een gesprek met een uitzendbureau sprak het werk van directiesecretaresse me aan. Als schakel in een organisatie krijg je veel mee. Ik begon bij een technisch bedrijf en ondersteunde op een gegeven moment ook de financiële afdeling. Toen mijn contract niet werd niet verlengd, besloot ik verder op zoek te gaan.”

Warm welkom
Eén ding was Rochelle na eerdere banen wel duidelijk: het bedrijf waar ze nu voor kiest moet echt bij haar passen. Ze werd door het uitzendbureau gewezen op de functie van projectadministrateur bij Wessels Bouwgroep. Zonder duidelijke verwachting ging Rochelle op gesprek en het bleek een schot in de roos. De eerste indruk was heel goed. “Ik kreeg een warm welkom en had ontzettend leuke, informele gesprekken. Ook proefde ik al snel iets van de familiecultuur.”

Vertrouwen en vrijheid
In december 2021 ging Rochelle van start en hier heeft ze nog geen moment spijt van gehad. Hoewel ze geen ervaring had met projectadministratie pikte ze snel zaken op. Proactief als ze is, keek ze mee op de bouwplaats tijdens de onboarding. “Ondanks dat Wessels een groot bedrijf is met meerdere vestigingen is er een platte organisatiestructuur. We beschouwen Erwin als directeur bijvoorbeeld als een naaste collega. Collega’s zitten op één lijn en er heerst een Achterhoekse, nuchtere sfeer. Regelmatig maken we grappen en ouwehoeren we met elkaar. Je moet hier wel een standpunt durven in te nemen anders loop je het gevaar dat mensen over je heen lopen. Dat past bij mij. Ook krijg ik veel vertrouwen en vrijheid in mijn werkzaamheden. Ik voelde me eerst zo’n jonkie, maar al snel werd mijn visie op zaken gevraagd omdat ik een frisse blik had. Zo fijn!”

Gewoon omdat het kan en mag
Uitdaging in haar werk vindt Rochelle belangrijk. Ze is graag bezig met het slimmer en sneller maken van processen. Leren van elkaar kenmerkt de organisatie. “Op de afdeling bespreken we samen processen en helpen we elkaar. Zo groeien we samen. Wat ik leuk vind, is op andere vlakken kunnen ondersteunen of meedenken. Zo heb ik in een kernteam gezeten voor afdelingsoverstijgende vragen. Ook ben ik betrokken  bij de overgang naar de cloud en het implementeren van een nieuw erp-systeem. Op dit moment ben ik met een groep collega’s in gesprek over werkgeluk en werkplezier. Je krijgt de ruimte om out-of-the box te denken. En voor de toekomst? Ik ga starten met cursussen en hoop nog meer te kunnen doen met onder andere automatisering. Het is allemaal bespreekbaar. Gewoon omdat het kan en mag. Dat is zo fijn aan Wessels.”

Ik krijg veel vertrouwen en vrijheid in mijn werkzaamheden

BEKIJK ONZE VACATURES
Geïnteresseerd in één van onze vacatures, of open solliciteren?

NEEM CONTACT OP MET DE HRM afdeling van Wessels Bouwgroep


0544 - 375 647


    Of laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

    Velden met een '*' zijn verplicht in te vullen

    cv uploaden (niet verplicht)